2017-12-13

Vegetarinis šokoladinis tortas, kurio nereikia kepti

Ingredientai :300gr sausainių150 gr sviesto3 - 4 valgomi šaukštai kakavos250 gr saldaus sūrio50 - 100 gr cukraus pudros200 gr šokolado100 gr grietinėlės

Ingredientai :

300gr sausainių
150 gr sviesto
3 - 4 valgomi šaukštai kakavos
250 gr saldaus sūrio
50 - 100 gr cukraus pudros
200 gr šokolado
100 gr grietinėlės

Gaminimas :

1. Pradžiai pasidarome torto pagrindą. Sviestą išlydome, sausainius susmulkiname blenderiu. Giliame inde sumaišome sausainius, sviestą ir kakavos miltelius. Gerai išmaišome, kad masė būtų vienalytė.

2. Kepimo formos dugną išdėti trupiniais ir gerai prispausti. Tam galima panaudoti stiklinę. Pagrindas turi būti vienodo sluoksnio, lygus. Dedame jį į šaldytuvą sustingti.

3. Pats laikas gaminti įdarą.Saldų sūrį (galima naudoti ir varškės masę)plakti, po truputį įmaišant cukraus pudrą.

4. O dabar svarbiausias ingredientas - šokoladas. Jį būtina ištirpdyti vandens vonelėje. Truputį duoti pravėsti ir įmaišyti į sūrio masę. Dar kartą suplakti visą masę.

5. Suplakame atskirai grietinėlę iki purios masės.

6. Atsargiai įmaišyti plaktą grietinėlę į šokoladinę masę, atsargiai permaišyti. Visus komponentus atsargiai išmaišome, kad masė liktų puri.

7. Kai šokoladinė masė tapo vienalytė, išimame iš šaldytuvo torto pagrindą. Per tą laiką jis jau spėjo sustingti. Ant jo sudedame šokoladinę masę ir gražiai išlyginame.

Štai šokoladinis tortas namų gamybos be kepimo beveik paruoštas. Dabar dedame jį į šaldytuvą 3 - 4 valandoms. Prieš patiekiant galima papuošti vaisiais, riešutais, kokoso drožlėmis. Nors jis gražiai atrodo ir be papuošimų :)

Skanaus!

 

 

 

TAIP PAT SKAITYKITE:

Naudinga

Menas & Kultūra

Menai | Filmai | Užsienyje

Dievas & Visata

Gyvūnai | Gamta | Visata | Žmogus

Sodininkystė

Pavyzdžiai | Patarimai

Maistas

Receptai  | Šalys virtuvėje

Orai Vilniuje

Orai Klaipėdoje

Rekomenduojame