2018-01-24

Silkė ir moliūgas – šaltojo sezono derinys

Sveiko maisto praktinių kursų vadovė Aiste Švetkauskė rekomenduoja salotas gaminti taip: 

Imame 200 g silkės filė, perkame visą silkę ar atvėsintą jos filė.

Pakuota silkė netinka. 300 g moliūgas, geriausia muskatinis, termiškai neapdorotas.

Taip taip, moliūgas ne tik sriubai tinkamas:) 80 g svogūno, vidutinė galva 1 a.š. (6 g) lydyto sviesto Pagardinimui pipirų, viduržemio prieskonių žolelių (rasite visose didžiosiose parduotuvėse)

Gaminame silkės ir moliūgo salotas: Silkę supjaustome juostelėmis. Prieš tai, jei ji per sūri, numirkome vėsiame vandenyje ir dar kartą nuplauname. Išdėliojame lėkštėje. Moliūgą sutarkuojame stambia (liaud.burokine) tarka.

Svogūną supjaustome kubeliais, suberiame prieskonius, bei pakepame su sviestu, kol suminkštėja.

Pakepintą svogūną sumaišome su tarkuotu šviežiu moliūgu.

Daržoves užberiame ant silkės.

Pagardiname gaivios žalios spalvos smulkintais svogūnų laiškais.

Skanaus!
 

 

TAIP PAT SKAITYKITE:

Naudinga

Menas & Kultūra

Menai | Filmai | Užsienyje

Dievas & Visata

Gyvūnai | Gamta | Visata | Žmogus

Sodininkystė

Pavyzdžiai | Patarimai

Maistas

Receptai  | Šalys virtuvėje

Orai Vilniuje

Orai Klaipėdoje

Rekomenduojame